ВЦТ като лечение на Фибромиалгия /ревматологично заболяване на мускулните влакна, хронична умора/

ВЦТ като лечение на Фибромиалгия /ревматологично заболяване на мускулните влакна, хронична умора/

От Adrienne Dellwo, About.com GuideNovember 16, 2008

Добре, ето нещо, на което не бях попадал- проучване, публикувано в Списание за Алтернативна Медицина, твърди, че ВЦТ може практически да намали болката и умората, и да подобри физическата дейност на тези от нас, които страдат от Фибромиалгия.

В проучването е участвала група жени с Фибромиалгия, които са следвали режим от упражнения, съсътоящ се от елементи на аеробика, разтягане и отпускане два пъти седмично. Половината от жените са комбинирали упражненията с ВЦТ, докато другата половина не са. Контролната група не е прилагала ВЦТ.

След 6 седмици групатаq прилагала ВЦТq показала значително по-ниски стойности на болка и умора от групата само на упражнения и от контролната група, като последните две не са се различавали значително в стойностите.

Това ми прозвуча доста странно и затова направих някои проучвания pа ВЦТ. Излиза, че е доказано, че ВЦТ помага на физическата дейност също и при по-възрастни хора. Също така открих, че може да се закупи ВЦТ платформа онлайн

Дали се интересувате от ВЦТ и бихте желали да пробвате? Звучи ми странно, но лечението, което най-много ми помогна звучи също така странно. Има ли някой опит с ВЦТ? Какво мислите за това? Споделете Вашите коментари.